Min baggrund

Hvordan mit liv ledte til at være politisk aktiv

Hvorfor ønsker jeg at stille op som kandidat?

Fordi ansvarlighed skal have en mere central plads i den politiske debat og kultur.
Ansvarlighed er for mig at gøre det rigtige, når ingen kigger. Det er at fortælle den ærlige sandhed, selv når ingen vil lytte. Og det er, at se konsekvenserne i øjnene og handle rettidigt.

Men det handler især om at løfte byrden for dem, der ikke kan, men samtidig også at kræve at vi hver og én løfter så meget af ansvaret, som vi stadig selv kan.

Det er at gøre, som man siger, sige hvad man bør og altid gøre sit bedste.

 

Min motivation for at stille op til Folketinget er frem for alt ideologisk og ikke karrieremæssig.
Den er ikke karrieremæssig, fordi det ikke er velset og i øvrigt meget risikofyldt som økonom og IT-konsulent at beskæftige sig med politik.

Min motivation er derfor 110% ideologisk, fordi jeg oprigtigt mener, at Danmark og danskerne har brug for Det Konservative Folkeparti med vores kerneværdier som ansvarlighed og ordentlighed som førsteprioriteter. Derfor vil jeg gerne støtte, stille op, sprede vor budskaber og samle så mange stemmer som overhovedet muligt til vores parti.

 

Min politiske opvækst

Jeg besluttede mig for at blive aktiv i dansk politik i 2013, efter at jeg havde boet en del år i udlandet. Jeg har altid interesseret mig for politik og diskuteret det så livligt, at samtlige gymnasie- og folkeskolelærere mente, at jeg burde blive politiker. Det var min tid i udlandet, som i høj grad havde skærpet min patriotisme og vist mig, hvor let et land kan miste alt det gode, som tidligere generationer har opbygget. Dertil havde mit arbejde med IT-startups og økonomi givet mig en dybdegående indsigt i, hvilken ekstremt foranderlig fremtid, vi går imøde. Det var for mig tydeligt, at disse forandringer kunne få meget negative konsekvenser for den danske model, hvis ikke det blev taget alvorligt, og de rette tiltag blev ført ud i verden i tide. Danskerne har desværre lullet sig selv i søvn med en fortælling om, at det hele nok går, men det mener jeg som økonom ikke er sandt, hvilket Børsens chefredaktør, Anders Krab-Johansen, beskrev så udmærket i hans bog: “Vi vinder først når vi vågner”.

Vores nationalskjalde ville måske nok synge: Dybbøl Mølle maler ikke blot ad helvedes til, den maler faktisk slet ikke mere, og “det er samfundets skyld”…

Derfor er min politiske motivation: “at forandre for at bevare”.
Sådledes at de bedste elementer i det danske samfund kan bevares, selvom den digitale revolution radikalt forandrer alt omkring os i et eksponentielt tempo. Det er for mig vigtigt at fortælle danskerne, at der ikke er penge nok i statskassen, at vi skal omstille os og gøre både stat samt økonomi langt mere dynamisk, hvis vi ikke vil ende som røven af 4. division.

 

Min personlig politik

På det personlige plan vil jeg også gerne motivere og inspirere andre mennesker til at tage ansvar og vide, at man er sin egen lykkes smed; man kan hvad man vil, også selvom man har været helt nede på bunden og skrabe.

Mit liv ligner måske på overfladen en dans på roser, men det er det ikke, og det har det aldrig været. Det har været en lang og hård kamp at nå her til, og jeg kæmper stadig dagligt. Min barndom var temmelig problematisk med et vanskeligt familieliv, og jeg nåede at gå på hele 7 forskellige skoler inden jeg fik studenterhuen (hvoraf jeg iøvrigt blev smidt ud af 2). Som 24-årig fandt jeg ud af, at jeg led af ADHD, men efter jeg fik medicin, begyndte der at komme mere styr på mit liv. Derfor kender jeg godt til kampen med system Danmark både med kommunen, psykiatrien, uddannelses- og sundhedsystemet. Jeg ved godt, hvor deprimerende det er ikke at passe ind og bare være et problem for systemet – og det er satme en ensom kamp.

Derfor vil jeg også gerne kæmpe for, at de som virkelig ér svage får ordentlig hjælp, og at vi får et system, som giver muligheder for et bedre liv, frem for at klientliggøre store dele af befolkningen. Folk med psykisk sygdom SKAL have hjælp, og det skal deres børn også. De kæmper i forvejen en sej kamp og fortjener ikke at kæmpe yderligere med uoverskuelige ventelister og formularer. Medmenneskelighed, muligheder og støtte, kombineret med krav og ansvar er vejen til et bedre liv for dem, der har det svært i Danmark.

 

Styrket af modstand

Når man dertil også lider af en kronisk tarmsygdom, så er man nødt til at være ekstremt opmærksom på krop og kost, men hvad der ikke slår en ihjel, gør en stærkere. Mine forskellige udfordringer har tvunget mig til at finde løsninger, omstrukturere mit liv og opbygge gode vaner. Faktisk i en sådan grad at min kusine i foråret ansatte mig i et nyt selskab, fordi de manglede en strukturfacist.

Det har også ledt til, at jeg altid har en notesbog med, fordi jeg ved, at jeg ellers glemmer, hvad jeg har lovet, og dét skulle en politiker jo helst ikke.

 

 

 


Jeg er altså konservativ, fordi min baggrund gør mig socialkonservativ, min uddannelse og erhvervserfaring; liberal konservativ og mit udlandsophold; nationalkonservativ.

Mine politiske kerneinteresser er; iværksætteri, erhvervsøkonomi, sund national økonomi, decentralisering og privatisering, digitalisering og teknologisk udvikling, miljø og bæredygtig vækst, sundhedssystemet (især i forhold til psykiatrien), kvinders rettigheder og børns vilkår.

 Jeg lægger desuden stor vægt på samarbejde og holdånd, der er trods alt intet land eller rige, som blev skabt af et enkelt individ.

 

Hvis alt dette også har jeres interesse, så håber jeg, at vi kan arbejde sammen om at sprede det konservative budskab, hente vælgerne hjem til det sikre valg og sammen skabe et bedre Danmark for fremtiden.

 

Læs mere om vores politik her